Opdateringer fra Agreena
Tips & tricks til brug af platformen
Duplikering af felter & brug af skabeloner til hurtigere dataindtastning
Duplikering af felter & brug af skabeloner til hurtigere dataindtastning
A
Skrevet af Amaury de Dietrich
Opdateret over en uge siden

Vidste du at AgreenaCarbon platformen indeholder værktøjer, der kan hjælpe dig med at oprette mark definitioner og mark strategier på en lettere måde? Du har mulighed for at duplikere marker og benytte skabeloner til opsætning af dine mark strategier.

Vi anbefaler at du læser denne korte guide om hvordan du bedst benytter dig af disse værktøjer – også selvom du allerede kender til dem.

Duplikering af marker for nemmere markdefinition

Efter oprettelse af en gård og minimum en mark, vil du have mulighed for at duplikere en mark indenfor den samme gård. Dette vil blive brugbart for de marker, som du tidligere har håndteret på en lignende måde før din tilmelding i programmet, som har ens jordtype.

Du kan duplikere marker på 2 lette måder:

1. Gennem “Mine gårde” siden: tilgå en af dine gårde, og klik herefter på de 3 prikker i det øverste højre hjørne af en mark, og vælg “Dupliker”:

2. På et mark basis, ved at vælge “Dupliker” muligheden i toppen af siden.

Du vil herefter blive spurgt om hvor mange gange du ønsker at duplikere denne mark. For at spare tid, anbefaler vi, at du gør dette for alle lignende typer marker (efter du har dobbelttjekket at dataen fra mark definitionen er korrekt.)

Herefter skal du klikke på en af dine duplikerede marker, og begynd med at redigere dens størrelse og lokation (længdegrader & breddegrader) samt omdøbe den, så det er nemmere at genkende marken senere.

Det næste trin vil være, at gennemgå markdefinitionen formularen og opdatere al informationen som fremgår deraf, så det fremstår præcist for den gældende mark du pt. arbejder på. Når du er sikker på at din dataindtastning er korrekt kan du trykke på “Gem nu” knappen, og herefter “Indsend nu” knappen (venligst bemærk: din markdefinition data vil blive låst efter dette trin - så sørg for at dobbelttjekke at din indtastning er præcis):

Brug af skabeloner til mark strategi

Eksisterende skabeloner

Med hjælp fra Agrovi, vores agronomiske rådgivningspartnere, har vi allerede klargjort 3 forskellige typer skabeloner til at udarbejde mark strategier. Disse er bygget omkring en primær afgrøde som landmænd kan vælge at kultivere. De indbyggede skabeloner dækker over; vårbyg, hestebønner og vinter hvede, og de er oprettet med de 3 afgrøders specifikke krav in mente (f.eks. Brug af gødning og planteværn).

For at benytte en eksisterende skabelon, vælg en fra drop-down menuen under “valgte skabelon” i toppen af markstrategi formularen:

Så snart du har valgt din skabelon, gennemgå formularen, og opdatér dataen så den afspejler din egen dyrkningsstrategi, som planlagt for det gældende høstår. Du kan skifte imellem skabeloner så mange gange du har behov for det. Du kan også ændre dataen i markstrategi formen, også efter du har trykket på “Udregn potentiale” knappen.

Opret din egen skabelon

Efter du har oprettet en markstrategi du er tilfreds med, kan du gemme dataindtastningen som en ny skabelon. Du kan gøre dette med de indbyggede skabeloner som nævnt ovenfor efter du har opdateret dem med dine strategier/dyrkningsmetoder?, eller oprette dine egne fra bunden af.

Først, sørg for at dataindtastningen er korrekt, og gem den herefter ved at benytte “gem” knappen i bunden af formularen.

Herefter, navngiv din nye skabelon, og tilføj en beskrivelse til den, og tryk på “Opret”.

Bemærk, at en skabelon ikke kan blive redigeret senere, men kun slettet. Du må dog gerne oprette så mange skabeloner, som du har behov for. Du kan se vores liste over skabeloner og slette dem du ønsker at slette, ved at tilgå “Skabeloner” i toppen af siden:

Du kan benytte dig af dine nye skabeloner på hver mark, blot sørg for at den passer til din strategi for det kommende høstår. Hvis du planlægger at have en anden tilgang, end du inkluderede i skabelonens data, skal du sørge for at indtaste disse ændringer manuelt, og trykke på “gem”. Herefter kan du oprette en ny skabelon, hvis denne strategi vil blive gentaget på andre marker.

Det er vores mål, at “dupliker” og “skabelon”-tilføjelserne til vores platform, vil medhjælpe at dine indtastninger, og generelle interaktioner med platformen, bliver hurtigere og lettere, så vi opfordrer dig til at udforske dem så meget som muligt.

🌱 Kendte du til disse to funktionaliteter på vores platform? Eller har du måske selv nogle tips og tricks, som du kunne tænke at dele med os og andre Agreena-landmænd? Kontakt os gennem vores chat eller på support@agreena.com med kommentarer eller spørgsmål!