Afgrødetyper

Hvilke afgrøder kan indgå i AgreenaCarbon programmet

Daniel Darcy avatar
Skrevet af Daniel Darcy
Opdateret over en uge siden

En del af rygraden i Agreenas Carbon program er vores metode, som vi bruger til, at bestemme både markens Baseline og markens potentielle reduktioner, som følge af en ny høststrategi.

Vores metode tager nemlig højde for, hvilken type afgrøder der bruges på en bestemt mark, hvorvidt det forstyrrer jorden, samt hvor meget kulstof eller tilsvarende kulstof jorden kan lagre.

Vores team af forskere arbejder løbende på at opdatere vores metodologi, og i fremtiden, vil vores program omfatte endnu flere afgrøder.

Nedenfor kan du finde en liste over de afgrøder som kan tilmeldes programmet.

Afgrødetyper, der i øjeblikket accepteres i programmet

Andet ikke N-fikserende foder

Græsmark

Raps

Andet N-fikserende foder

Havre

Ris

Andet korn

Hemp

Rug

Andre knoldafgrøder

Hestebønner

Slætgræs

Andre bælgfrugter

Hirse

Sojabønner

Andre rodfrugter

Hør/ Fiber

Solsikke

Bønner

Kernemajs

Sorghum (Milo)

Elefantgræs*

Kløver

Vinterhvede

Ensilage majs

Kløver-græs mix

Vinterbyg

Foder græs

Lucerne (1-årig)

Vårbyg

Frøgræs (1 årigt)

Pil* (1-årig)

Vårhvede

Frøgræs (flerårigt)

Quinoa

Ærter

*Bemærk venligst, at dyrkning af pil eller elefantgræs i mere end 5 år før indtræden i programmet ikke har noget indtjeningspotentiale.

Afgrødetyper er opdelt i høst type, f.eks. frøhøst, foderhøst.

Vi er i øjeblikket ved at udvikle en metode til at inkludere kartofler på vores liste over afgrødetyper. Dette vil være tilgængeligt for høståret 2023. Hvis du planlægger at dyrke kartofler, skal du vælge en anden afgrødetype i "markstrategi" i mellemtiden ("kartoffel"-muligheden vil være tilgængelig for "markfacto" '23). Bemærk venligst, at indtjeningsmulighederne for denne afgrødetype vil være meget begrænset som følge af kulstof frigivelse, på grund af høst dybden krævet med kartofler.

💡 Har du stadig spørgsmål?

🌱 Kan vi altid kontaktes på vores mail support@agreena.com.